Vacature Consultant Sociaal Domein

Veel inwoners van Nederland hebben een helpende hand nodig in moeilijke tijden. Voor veel mensen is het dagelijks leven moeilijk, tijdelijk of structureel. In Nederland zorgt de gemeente voor ondersteuning via de voorzieningen in het sociaal domein. Wij vinden het belangrijk dat dat op de best mogelijke manier gebeurt. Daarom bouwen wij softwareplatformen die mensen centraal zetten en ze ondersteunen om hun leven beter en overzichtelijker te maken.

Onze droom? Altijd en direct de juiste hulp voor iedereen die het nodig heeft in het sociaal domein. Daarom hebben we Gidso gebouwd, de toonaangevende software die veel gemeenten helpt hun inwoners een beetje gelukkiger te maken. Onze klanten zijn gemeenten in de top-100 van Nederland. Als jij daar ook aan bij wilt dragen, sluit je dan bij ons aan!

Jouw werk als consultant

Geen dag is hetzelfde, daarvoor is jouw werk veel te divers. We vinden persoonlijk contact met de klant ontzettend belangrijk. Je bent regelmatig aanwezig bij onze klanten en je bent voor hun het primaire aanspreekpunt. Je neemt klanten mee in nieuwe ontwikkelingen, geeft advies en zorgt ervoor dat ze optimaal kunnen werken met onze Gidso software. Daarnaast geef je trainingen en implementeer je nieuwe functionaliteiten. Je signaleert kansen voor cross- en upsell van softwarelicenties en diensten zoals bijv. trainingen. Je krijgt en neemt de verantwoordelijkheid voor een omzetdoel en de tevredenheid van de klant. Om succesvol te zijn als consultant is het noodzakelijk dat je sterk bent in projectmatig werken. Voor jou is dit dan ook vanzelfsprekend. Je plant vooruit, communiceert duidelijk met alle betrokkenen en evalueert ieder implementatietraject na afloop.

Als consultant werk je samen met het enthousiaste Gidso-team. Uiteraard ben je niet de enige consultant; naast jou bestaat het team uit andere consultants, projectleiders en accountmanagers. Wij vinden het belangrijk dat je je talenten en energie maximaal benut en staan open voor alle kandidaten die zich bewegen in de driehoek van advies, projectleiding en relatiebeheer. We bepalen dan samen waar je focus zal liggen en hoe je gecombineerde talenten gaat inzetten.

Werkervaring en skills

Als je gedreven bent om iedere dag verder te groeien, zit je bij Topicus goed. Maar natuurlijk is ambitie niet de enige succesfactor. We zoeken we een ervaren consultant die toe is aan een volgende stap in haar carrière. Je hebt daarom een hbo- of wo-studie afgerond en hebt al een aantal jaar werkervaring in een soortgelijke functie. Ervaring in het sociaal domein gaat je zeker helpen om snel op stoom te komen. Misschien werk je op dit moment al bij een gemeente. Als je al ervaring met het implementeren van software hebt, heb je meteen al een streepje voor.

Wij vinden het belangrijk dat jij:

 • een echte teamspeler bent

 • sterk bent in projectmatig werken

 • minimaal 32 uur per week beschikbaar bent

 • klantgericht en ondernemend bent

 • commerciële voelsprieten hebt

 • kansen ziet en creëert en deze probleemoplossend aanpakt

 • de weg weet in de wereld van lokale overheden

 • affiniteit met IT hebt

Jouw ontwikkeling bij Topicus

Naast de juiste attitude, inzet en kennis stellen we jouw eigen ideeën ook zeer op prijs. Bij Topicus heb je echt de ruimte om te laten zien wat je weet, wat je kunt en wat je wilt.

Voor jou is deze functie de manier om door te groeien tot senior consultant. We houden er bij Topicus niet van om mensen in een hokje te plaatsen waar ze maar één ding mogen doen. Doen waar je goed in bent en waar je energie van krijgt, dát is ons motto. Daarom kun je binnen Topicus ook andere ambities waarmaken, veel leren en groeien. 

Wat kun jij van ons verwachten?

Wij zijn een IT-bedrijf met impact. Met jouw werk lever je een echte bijdrage aan een socialer Nederland. Daar krijg je iets voor terug dat niet in geld uit te drukken is: voldoening. Je komt terecht in een hechte organisatie waar je gelijkgestemden ontmoet en waar je nieuwe vriendschappen sluit met collega’s. En natuurlijk zijn de arbeidsvoorwaarden en benefits goed voor elkaar.

Past Topicus bij jou?

We kunnen je alvast vertellen, wat wij te bieden hebben, wat wij belangrijk vinden en waar wij van houden.

 • Een eerlijke beloning. Dat is wat we willen. Je salaris hangt dus niet af van je onderhandelingsskills, maar van wat je kunt en wat je bijdraagt. Bovenop je salaris ontvang je jaarlijks een bonus of 13e maand.
 • Jouw persoonlijke ontwikkeling en het waarmaken van jouw ambities. Daar helpen wij graag in. Dat doen we met het Ontwikkelkompas, de Topicus UniversityGildesde Coachingspool en de Topicus Technology Master. We bieden je toegang tot een enorme schat aan kennis, ervaring en tools.
 • Je krijgt de ruimte om je eigen werktijden te bepalen en hoe je thuis- en op kantoor werken met elkaar in balans brengt. Uiteraard in overleg met je team, want je moet wel samen de klus klaren. Hiervoor bieden wij een thuiswerk- en thuiswerkplekvergoeding.

Neem direct contact op voor een goed gesprek!
Bel of mail met:

Daan de la Parra Customer Success Manager 06-288 04 082Nu bellen