Vacature Projectleider

Veel inwoners van Nederland hebben een helpende hand nodig in moeilijke tijden. Voor veel mensen is het dagelijks leven moeilijk, tijdelijk of structureel. In Nederland zorgt de gemeente voor ondersteuning via de voorzieningen in het sociaal domein. Wij vinden het belangrijk dat dat op de best mogelijke manier gebeurt. Daarom bouwen wij softwareplatformen die mensen centraal zetten en ze ondersteunen om hun leven beter en overzichtelijker te maken.

Onze droom? Altijd en direct de juiste hulp voor iedereen die het nodig heeft in het sociaal domein. Daarom hebben we Gidso gebouwd, de toonaangevende software die veel gemeenten helpt hun inwoners een beetje gelukkiger te maken. Onze klanten zijn gemeenten in de top-100 van Nederland. Als jij daar ook aan bij wilt dragen, sluit je dan bij ons aan!

Jouw werk als projectleider

Een rol als projectleider bij ons betekent dat geen dag hetzelfde is. Je werkt altijd aan meerdere projecten waaronder implementatietrajecten voor ons product Gidso.

Jij bent de kartrekker van de projecten, goed in organiseren en weet verschillende soorten mensen te motiveren zodat het project in beweging blijft. Voor de projectleider van de klant ben jij het eerste aanspreekpunt en je zorgt ervoor dat we realistische afspraken maken en die nakomen. Je weet de verwachtingen zowel intern als extern af te stemmen en waar nodig bij te stellen zodat iedereen weet wat wanneer staat te gebeuren. Dat het halen van een planning net zo veel te maken heeft met het bewaken van de scope hoeven we jou niet te vertellen. Je denkt vooruit, bent scherp op afwijkingen en weet dit goed over te brengen naar klanten en andere stakeholders. Tegelijk signaleer je daardoor kansen buiten het project waarmee we klanttevredenheid verhogen en je mee helpt onze omzetdoelen te halen.

Als projectleider kom je te werken in een team van projectleiders, consultants en accountmanagers. Je gaat samenwerken met collega’s die net als jij gedreven zijn om klanten te helpen, projecten tot een succesvol einde te brengen en zichzelf en de organisatie willen verbeteren. Dit doen we onder meer door wekelijks feedback van stakeholders met elkaar te delen en samen te werken aan zelf gestelde teamdoelen.

Wij vinden het belangrijk dat je je talenten en energie maximaal benut en staan open voor alle kandidaten die zich bewegen in de driehoek van advies, projectleiding en relatiebeheer. We bepalen dan samen waar je focus zal liggen en hoe je gecombineerde talenten gaat inzetten.

Wij vinden het belangrijk dat jij:

  • klantgericht en ondernemend bent

  • goed kunt organiseren

  • communicatief sterk bent

  • een teamspeler bent

  • minimaal 32 uur per week beschikbaar bent

  • resultaatgericht bent

  • affiniteit of ervaring met IT hebt

Jouw ontwikkeling bij Topicus

Naast de juiste attitude, inzet en kennis stellen we jouw eigen ideeën ook zeer op prijs. Bij Topicus heb je echt de ruimte om te laten zien wat je weet, wat je kunt en wat je wilt.

Voor jou is deze functie de manier om door te groeien tot senior projectleider. We houden er bij Topicus niet van om mensen in een hokje te plaatsen waar ze maar één ding mogen doen. Doen waar je goed in bent en waar je energie van krijgt, dát is ons motto. Daarom kun je binnen Topicus ook andere ambities waarmaken, veel leren en groeien. 

Wat kun jij van ons verwachten?

Wij zijn een IT-bedrijf met impact. Met jouw werk lever je een echte bijdrage aan een socialer Nederland. Daar krijg je iets voor terug dat niet in geld uit te drukken is: voldoening. Je komt terecht in een hechte organisatie waar je gelijkgestemden ontmoet en waar je nieuwe vriendschappen sluit met collega’s. En natuurlijk zijn de arbeidsvoorwaarden en benefits goed voor elkaar.

Past Topicus bij jou?

We kunnen je alvast vertellen, wat wij te bieden hebben, wat wij belangrijk vinden en waar wij van houden.


  • Een eerlijke beloning. Dat is wat we willen. Je salaris hangt dus niet af van je onderhandelingsskills, maar van wat je kunt en wat je bijdraagt. Bovenop je salaris ontvang je jaarlijks een bonus of 13e maand.
  • Jouw persoonlijke ontwikkeling en het waarmaken van jouw ambities. Daar helpen wij graag in. Dat doen we met het Ontwikkelkompas, de Topicus UniversityGildesde Coachingspool en de Topicus Technology Master. We bieden je toegang tot een enorme schat aan kennis, ervaring en tools.
  • Je krijgt de ruimte om je eigen werktijden te bepalen en hoe je thuis- en op kantoor werken met elkaar in balans brengt. Uiteraard in overleg met je team, want je moet wel samen de klus klaren. Hiervoor bieden wij een thuiswerk- en thuiswerkplekvergoeding.

Neem direct contact op voor een goed gesprek!
Bel of mail met:

Daan de la Parra Customer Success Manager 06-288 04 082Nu bellen